Orka Bilgisayar Ana Sayfa 20. Yılımıza Özel Fırsat Kampanyası
<b>Forum Anasayfası</b> Forum Anasayfası > Diğer > Bilgisayar-Yazılım
  Aktif Konular Aktif Konular
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Uzaktan Orkaya bağlanma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Memkeze Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Orka Lisans Numaranız: 4309
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilen: 53
  Alıntı Memkeze Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Uzaktan Orkaya bağlanma
    Gönderim Zamanı: 04/Mart/2010 Saat 17:53

Ofisin dışında iken yani herhangi bir mükellefin işyerinden bürodaki orka programına bağlanma imkanımız varmı.

Yukarı Dön
mkasap Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Orka Lisans Numaranız: 1911
Gönderilen: 80
  Alıntı mkasap Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05/Mart/2010 Saat 09:10
Evet var. Lutfen uzak masaustu baglantisi icin bilgisayarcinizdan destek aliniz. Detaylar burada anlatilamayacak kadar uzun.
# SMMM.Cafer EMİRZA Mm.Br. #
@: mehmet.kasap@ismmmo.org.tr
Yukarı Dön
Ercan ŞİRANLI Açılır Kutu Gör
Orka Destek
Orka Destek
Simge

Orka Lisans Numaranız: 1
Gönderilen: 115
  Alıntı Ercan ŞİRANLI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05/Mart/2010 Saat 12:50
Merhaba,

Büronuza Uzaktan bağlanıp Orka Programını yada istediğiniz diğer yazılımları çalıştırmak için bünyenize bir Windows Server işetim sistemi kurulu bir Server(Sunucu) olması gerekmektedir.

Bu işlemlerle ilgili isterseniz ORKA bilgisayar satış servisini arayakta bilgi ve yardım alabilirsiniz.

Kısaca bilgi vermek gerekirse, size lazım olan sitem;
- Windows Server 2008 ya da Server 2003 işletim Sistemi
- Windows Server Terminal Sunucu
- Güçlü donanıma sahip bir Sunucu (Server Makina)
- İyi bir Modem (Bağlantıda sorun olmaması için)
- En az 4 Mgbit Internet hızı

Bu gereksinimlerle beraber istediğiniz yerden bünyenize kuracağınız sunucuya bağlanıp işlemlerinizi halledebilirsiniz..

İyi çalışmalar...

Orka Eğitim ve Destek Servisi
Yukarı Dön
Can Erdeniz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Orka Lisans Numaranız: 1037
Gönderilen: 314
  Alıntı Can Erdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08/Mart/2010 Saat 12:12
Ercan bey iyi günler, Windows 2003 veya 2008 server işletim sistemi şart mı.? Windows XP ile sabit IP ana makinaya erişim için yeterli değil mi.? Sistem ağır mı çalışır.? Alternatif ve maliyeti olmayan Linux server işletim sistemi ile bu işlemin yapılacağı sistem uzmanlarınca ifade edilmişti.

Düzenleyen Can Erdeniz - 08/Mart/2010 Saat 12:14
Yukarı Dön
Mendo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Orka Lisans Numaranız: 1084
Gönderilen: 166
  Alıntı Mendo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08/Mart/2010 Saat 15:43
Sayın Ercan Bey
Büromda daha önce Novell kullanıyordu.Ancak novell i bıraktım
ve yeni bir makinaye XP kurdurdum.
diyer 5 makinama da xp kuruluydu Windows un network ü ile çalıştırıyorum.
Ayrıca
Adsl i Sabit IP aldım.
ve her gittiğim müşterimde kendi ana makinama uzaktan bağlantı ile bağlanıyorum.
ve bilgi girişi yapıyor rapor alıyorum.
ama ofiste çalışır gibi hızlı değilse de benim işimi görüyor.
yani büyük paralar verip Büyük makineler almanın gereği yoktur diye düşünüyorum.

Menderes Gökçeimam
Yukarı Dön
Ercan ŞİRANLI Açılır Kutu Gör
Orka Destek
Orka Destek
Simge

Orka Lisans Numaranız: 1
Gönderilen: 115
  Alıntı Ercan ŞİRANLI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18/Mart/2010 Saat 12:04
Merhaba,

Sayın Can Erdeniz,

Menderes bey 'in dediği gibi de olur... Ama daha hızlı daha stabil çalışmasını istiyorsak Server işletim Sistemi şart...

Artı olarak XP işletim sisteminde aynı anda sadece 1 kişi oturum açabilir. Doğal olarak siz bağlandığınızda o anda o makinada kimse çalışamaz..

Ancak Server İşletim sistemlerinde 2 kişi aynı anda bağlantı yapabilir. Bu sayı arttırılmak istenirse de Windows Terminal Server Lisansı alınması gerekmektedir...

Linux üzerinden bu işlemi yapabilirsiniz ancak daha teferruatlı olur sizin için...

Menderes bey,

Çok büyük paralar vermeden de bu sistemler kurulabilir. Maliyetler konusunda ihtiyaca göre sistemler değişebiliyor. Ancak sonuç itibari ile merkezi bir yapıda çalışmak her zaman daha iyi ve sağlıklıdır...

O yüzden Server İşletim Sistemini ve donanımı güçlü bir Sunucuyu barındırmanızı tavsiye ederim...
İyi çalışmalar...

Orka Eğitim ve Destek Servisi
Yukarı Dön
davut34 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Orka Lisans Numaranız: 7164
Gönderilen: 1
  Alıntı davut34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19/Mart/2010 Saat 10:21
merhaba,
tam olarak sistemi bilemediğim için belki soru tekrar olur kusuruma bakmayın. şirket merkezimiz istanbulda bulunuyor.izmir de bir şantiyemiz var ve oradaki bilgisayara orka yükleyebilir miyim yada laptop a yükleyip izmir de kullanabilir miyim? bunlar için yine server e gerek olur mu?
teşekkürler
Yukarı Dön
HakanBulut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Orka Lisans Numaranız: 2040
Gönderilen: 93
  Alıntı HakanBulut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19/Mart/2010 Saat 13:00

Ercan Beyin yaklaşımı profesyonel bir çözüm ancak ona görede maliyeti yüksek. Bunun dışında mevcut sistemlerinizi kullanarak bu bağlantıyı rahatlıkla yaparsınız.  Büronuzda kaç makinaya bağlanacağınızı tespit edin ona göre sistemlerinizde tanımlamalar yapılır ve uzak bağlantıyı kullanırsınız. Bağlandığınız cihaz o an için büronuzda kullanılamayacaktır o yüzden diğer bir makinayada tanım verilirse aynı anda ikinci bir makinayıda kullanabilirsiniz. Büroda makinanın kullanımdan çıkması bence sorun değil zaten o cihazı kullanan elemanınız uzaktan kendi makinasına bağlandığından makinanın büroda devre dışı kalması çok ta önemli değil.

Büronuzda ups desteği de varsa uzak bağlantıyla yapacağınız veri girişlerinde bilgi kaybınızda olmaz bulunduğunuz yerde elektrik kesilsede tekrar bağlandığınızda kaldığınız yerden devam edersiniz.

Pratiklik açısında sbait IP almanızda fayda vardır çünkü bağlantılar IP üzerinden olur. Tanımlamalar sonucu uzak bağlantıda
Örnek :       diyelim o an sizin IP numaranız 192.156.200.85  olsun IP numaranızda bu numaraya yönlendirilen makinaya bağlantı kurarsınız aynı büroda 2. bir makina ya bağlanılacaksa IP girişi 192.156.200.85:3390   şeklinde çoğaltılır 3391 tanımıyla 3. bir makinayıda bağlantıya dahil edebilirsiniz sınırı yoktur.  

İş tamamen bilgi işlemcinizin tanımlamalarıyla orantılıdır.

Uzak bağlantıda merkez bilgisayarına bağlanacağınızdan o an bulunduğunuz cihazda programın yüklü olmasına gerek yoktur.
Saygılarımla
Bulut Bilgisayar Ltd.şti.
Hakan Bulut
Yukarı Dön
Can Erdeniz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Orka Lisans Numaranız: 1037
Gönderilen: 314
  Alıntı Can Erdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19/Mart/2010 Saat 14:52
Uzaktan bağlantı ile aynı olmasa bile, küçük bir netbook üzerine ikinci bir lisans satın alınarak gidilen yerde çalışmak da ekonomik bir çözüm. Bizim sadece Bilanço usulu Muhasebe için bu şekilde bir uygulamamız var.

Teknoloji geliştikçe kullanmakta olduğumuz programlar da gelişiyor, Değerli üstadımız sayın Doğan beye yıllar önce bu düşüncemi ilk söyleyen bendim. O zaman da ilgisini çok çekmişti, sanırım bir gün gerçek de olabilir, PortableOrka. Yani USB den direkt çalışan orka. Herhangi bir PC ye takıldığında tüm programlar elinizin altında. Bunun önündeki tek engel ise teorik olarak sadece güvenlik konusu olabilir, yani programın başka USB'ye kopyalanabilmesi, lisans sorunları yaratabilir. Eğer bu engel aşılabilirse eminim ki tutulacaktır.

Ancak Taşınabilir (potable) Orkayı belki ileride farklı amaçlara hizmet eden program şekillerinde görebiliriz. Örneğin dataları yüklediğinizde sadece döküm alan veya gözlem yapabilen program lar gibi veya düşünemediğim başka birşey olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör