Orka Bilgisayar Ana Sayfa 20. Yılımıza Özel Fırsat Kampanyası
<b>Forum Anasayfası</b> Forum Anasayfası > Diğer > Bilgisayar-Yazılım
  Aktif Konular Aktif Konular
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

windows 7

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kartal Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Orka Lisans Numaranız: 1040
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilen: 3
  Alıntı kartal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: windows 7
    Gönderim Zamanı: 01/Kasım/2009 Saat 02:00

Kullanmakta olduğum Pc de windows xp yüklü her hangi bir sorunum yok, yeni alacağım PC de windows 7 olacak ve ana makina olarak kullanmak istiyoum  Orka ile uyumlumudur. Teşekkürler

Yukarı Dön
MuratOkTaY Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilen: 9
  Alıntı MuratOkTaY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02/Kasım/2009 Saat 11:01
Merhaba... !!!

Aynı konuda bende cevap beklemekteyim. Bizde Yeni Bir Bilgisayar Aldık. Windows 7 Olarak Geldi. Bilgisayarında Windows Xp Driverleri Üreticinin Sitesinde Yok. Dolayısı İle Sağdan Soldan Bulma Driverler ile Sistemi Kurduk Fakat Sürekli Sorun Yaşamaktayız...

windows 7 De  "ie 8" li olduğundan orka da ie 8 ile çalışmıyor..  Windows 7 de  "ie 7" yüklenmiyor...

ORKA' nın ie 8 çalışması ne durumdadır acaba... Aylardır bekliyoruz. Sürekli Çalışmalarınızın devam ettiği mesajını alıyoruz...  Orka

"İnternet Explorer 8 ile ne zaman Uyumlu Çalışacak" Çalışmalarınız Ne Zaman BİTECEK...
Yukarı Dön
Rahmi.İNEVİ Açılır Kutu Gör
Orka Destek
Orka Destek
Simge

Gönderilen: 1095
  Alıntı Rahmi.İNEVİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02/Kasım/2009 Saat 11:09
Sayın Kullanıcılarımız,

Yarın yapılacak olan Güncelleştirme ile -IE 8- üzerinden gönderim kullanıma açılacaktır.

--- WINDOWS 7 ile ilgili 32BIT İşletim sistemi  seçimi yapılırsa sorun olmadan kullanabilirsiniz. Fakat bazı kullanıcılarımızda DOS'ta TÜRKÇE KARAKTERLE ilgili problem yaşanmaktadır. Çözümü bilgisayarcıları tarafından üretilmiştir. WIN 7 Dos pencerelerinde Tam ekranı desteklememektedir.

Orka Bilgisayar Ltd.Şti.
Eğitim ve Destek

Yukarı Dön
MuratOkTaY Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilen: 9
  Alıntı MuratOkTaY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02/Kasım/2009 Saat 12:15

ARKADAŞLAR... Windows 7  Hakkında

Orka Yı Bizzat Kendimiz. Windows 7 De test Ettik. Bir kaç Sorun Haricinde Stabil Olarak Çalışıyor. Türkce Karakter Sonunu Çözdük.. İe 8 Sorunu da Değerli Orka Destek Servisimiz Çözmüş. ( Tabi Yarın Olucak Bu İnşallah Olur. )  Yanlız Şöyle Bir Sorun İle Karşılaşmıştık Bu Sorunu Çözemedik.

Sorunumuz :  Orada herhan gi bir yerde F8 Basıp Yazdır menüsüne geldiğimizde. orkausb hata veriyordu... Windows tabanlı Hp yazıcıya Döküm Gönderemiyorduk.... Orka Destek Servisinden Ricam Bu Konu Hakkında da Yardımcı Olabilirler mi... windows 7 den Bilgisayarıma bağlı usb yazıcıma çıktı gönderemiyordum. F8 yapıp orka usb yazıcıyı seçince hemen bir hata iletisi geliyor ve pencere kapanıyordu...

Ayrıca  türkce karakter Sorunu Yaşayanlar aşağıda ki gibi Sorunlarını Çözebilirler.

" c:\Windows\System32\AUTOEXEC.NT  " Bu Dosyayı Not defteri ile açın... Bu dosyanın sonuna

SET ORKALANG=TR
PATH=%PATH%;C:\ORKA;
kb16 tr,857 /id:179

bu değerleri ekleyiniz. Daha Sonra Kayıt edip Çıkınız...

Eğer Ki Orka yazdırma sorunu olan... Orkausb hatasını ve usp yazıcıya gönderme sorunlarını çözer ise.. Orka Windows 7 De Sorunsuz Ve Stabil şekilde Çalışıyor Olucak..

SAYGILAR ... SELAMLAR

Düzenleyen Rahmi.İNEVİ - 03/Kasım/2009 Saat 08:59
HAYATI TESBİH YAPTIM KENDİME... BAZEN ÇEKİYORUM... BAZEN SALLIYORUM...
Yukarı Dön
Orka Destek
Orka Destek
Simge

Alıntı Rahmi.İNEVİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02/Kasım/2009 Saat 17:57
Sayın Murat Oktay,

Konuyla ilgili olarak ORKA DESTEK SERVISINI arayınız.

Orka Bilgisayar Ltd.Şti.
Eğitim ve Destek

Yukarı Dön
özgür.alcay Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilen: 2
  Alıntı özgür.alcay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19/Aralık/2009 Saat 16:07
sayın orka

windows 7 de virtual pc xp mode yüklüledim xp de tam ekran da calısan orka win 7 xp mode tam ekran moduna geçmiyor .
aşagıda resimlerde ki gibi kurulum ve sorunlar verilmişdir.
[img=http://img80.imageshack.us/img80/4302/ekranalntsy.png">

Yukarı Dön
özgür.alcay Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilen: 2
  Alıntı özgür.alcay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19/Aralık/2009 Saat 17:10

Yukarı Dön
Quake58 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Orka Lisans Numaranız: 08934
Gönderilen: 7
  Alıntı Quake58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18/Ocak/2010 Saat 15:57
Tam ekran sorunu ne zaman çözümlenecek
Yukarı Dön
Orka Destek
Orka Destek
Simge

Alıntı Rahmi.İNEVİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18/Ocak/2010 Saat 16:12
Sayın Quake58,

Tam ekran sonunu ORKA PROGRAMLARINDAN kaynaklanmamaktadır. Microsoftun Görsel temaları etkin hale getirmek için DOS Pencerelerinde TAM EKRAN modunu pasif hale getirmiştir.

Ekranınızı tam ekran yapabilmek için, Ekran kartı sürücünüzü pasif hale getirmeniz gerekmektedir. Bunun bir bilgisayarcı tarafından yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Orka Bilgisayar Ltd.Şti.
Eğitim ve Destek

Yukarı Dön
Quake58 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Orka Lisans Numaranız: 08934
Gönderilen: 7
  Alıntı Quake58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18/Ocak/2010 Saat 16:28

Rahmi Bey,

Bundan sonra alınacak tüm bilgisayarlar win 7 kurulu gelmektedir ozaman tüm orka kullanımlarımız bu şekildemi olacak ekran kartı sürücülerini pasif etmek orka kullanırken bilgisayarımızı düzgün bir şekilde kullanamayacağımız anlamı çıkmazmı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör